راهنمای نگارش و ارسال مقاله برای نشریه «بیوتکنولوژی و بیوشیمی غلات»
استادان، پژوهشگران و دانشجویان محترم میتوانند مقالات علمی- پژوهشی منتشر نشده خود در زمینههای مختلف بیوتکنولوژی و بیوشیمی غلات را براساس دستورالعمل زیر تهیه و جهت بررسی و چاپ، به صورت الکترونیکی به آدرس پست الکترونیکی مجله ارسال نمایند. مجله هیچ گونه تعهدی نسبت به چاپ یا استرداد مقالات ارسالی ندارد.
فایلها و فرمهای لازم: چهار فایل ضروری که باید از طریق سامانۀ دریافت مقالهها ارسال شوند: ۱. فایل اصلی مقاله (بدون نام نویسندگان و با رعایت راهنمای نویسندگان)، ۲. فایل مشخصات نویسندگان؛ ۳. فرم تعهدنامه نویسندگان (باید شامل عنوان مقاله و نام و نام خانوادگی تمام نویسندگان باشد و به امضای همه نویسندگان رسیده باشد)؛ و ۴. فرم تضاد منافع (باید توسط نویسنده مسئول امضاء و به همراه فایل مقاله بارگذاری شود).
نکات مهم:
1) متن مقاله نباید در هیچ نشریهای چاپ و یا همزمان به نشریه دیگری ارسال شده باشد.
2) مسئولیت صحت و سقم کلیه مطالب مندرج در مقاله بر عهده نویسندگان میباشد.
3) مسئولیت صحت و سقم ترتیب نام نویسندگان بر عهده نویسنده مسئول است.
4) در صورتی که مقاله مستخرج از پایاننامه باشد، نویسنده مسئول باید استاد راهنما باشد.
5) مقالات صرفاً منتج از تحقیقات نویسنده یا نویسندگان و فقط در زمینه بیوتکنولوژی و بیوشیمی غلات باشد.
6) کلیه مقالات پس از دریافت توسط سردبیر، بررسی و پس از تأیید با راهنمای تهیه مقاله تطبیق و در صورت رعایت فرمت نشریه، مقاله برای داوری ارسال خواهد شد. پس از اتخاذ رأی داوران و تأیید گروه دبیران (هیأت تحریریه)، مقاله در نوبت چاپ قرار خواهد گرفت. چنانچه مقاله ارسالی با راهنمای تهیه مقاله تطبیق نداشته باشد به نویسنده مسئول عودت داده خواهد شد و مجدداً از زمان برگشت، تاریخ رسید مقاله منظور و برای داوری ارسال خواهد شد.
روش نگارش:
1) مقاله حداکثر در 15 صفحه A4 با فاصله خطوط 1/5 و حاشیه 3 سانتیمتر از هر طرف و به صورت تک ستونی با استفاده از نرمافزار Word 2003 تایپ شود.
2) نوع قلم فارسی و انگلیسی و اندازة آنها مطابق جدول پیوست استفاده شود.
3) پیش از نقطه (.) و کاما (،) گذاشتن فاصله لازم نیست، لیکن پس از آنها، یک فاصله لازم است.
4) اصول نگارش زبان فارسی به طور کامل رعایت شده و حتیالامکان از به کار بردن اصطلاحات انگلیسی که معادل فارسی آنها در فرهنگستان زبان فارسی تعریف شدهاند، پرهیز گردد.
5) عبارتها و اصطلاحات علمی به کار رفته که فاقد معادل فارسی هستند، به صورت فارسی و عین آنها به صورت انگلیسی در داخل پرانتز در متن آورده شوند.
6) کلیه واحدهای به کار رفته در متن باید از سیستم واحدهای بینالمللی (SI) پیروی نمایند.
7) اسامی علمی به کار رفته در متن و در فهرست منابع باید به صورت خوابیده (ایتالیک) نوشته شوند.
8) در صورت استفاده از واژه (های) مخفف باید در اولین استفاده، واژه مذکور تعریف و پس از آن واژه مخفف در مقاله استفاده گردد.
9) استفاده از پاورقی برای ارائه اطلاعات تکمیلی در مقاله بلامانع است.
نوع و اندازه قلم برای تهیه بخشهای مختلف مقاله
موقعیت استفاده |
نام قلم |
اندازه قلم |
عنوان مقاله |
B Nazanin پررنگ |
14 |
متن مقاله |
B Nazanin |
12 |
عناوین بخشهای مقاله |
B Nazanin پررنگ |
12 |
نام مؤلفان |
B Nazanin پررنگ |
12 |
کلمات کلیدی |
B Nazanin پررنگ |
12 |
عناوین جداول و اشکال |
B Nazanin پررنگ |
12 |
متن جداول و شکلها و منابع |
B Nazanin |
10 (برای فارسی) و 9 (برای انگلیسی) |
متن انگلیسی |
Times New Roman |
یک واحد کمتر از اندازة فارسی در هر موقعیت |
ترتیب بخشهای مختلف مقاله:
هر مقاله به ترتیب شامل برگ مشخصات مقاله، عنوان، چکیده و واژههای کلیدی فارسی، مقدمه، مواد و روشها، نتایج، بحث (یا نتایج و بحث)، سپاسگزاری، منابع مورد استفاده و چکیده و واژههای کلیدی انگلیسی است.
برگ مشخصات مقاله: این قسمت در یک صفحه مجزا تهیه شده و شامل عنوان مقاله، نام و نام خانوادگی، مرتبه علمی، محل خدمت و آدرس پستی و پست الکترونیکی نویسنده (گان) و شماره تماس نویسنده مسئول میباشد.
عنوان: عنوان مقاله باید مختصر، گویا و بیانگر محتوای اصلی مقاله باشد و از 20 کلمه تجاوز نکند. لازم است عنوان مقاله در وسط صفحه و مرکز سطر نوشته شود.
چکیده فارسی: باید به صورت مبسوط شامل مقدمه، مواد و روشها، یافتهها و نتیجهگیری باشد و تمام آن در یک صفحه A4 (حداقل 400 و حداکثر 600 کلمه با فاصله خطوط یک) باشد (فرمت زیر):
مقدمه: (B Nazanin, font size 9)
مواد و روشها: (B Nazanin, font size 9)
یافتهها: (B Nazanin, font size 9)
نتیجهگیری: (B Nazanin, font size 9)
واژههای کلیدی: (B Nazanin, font size 9)
واژههای کلیدی: واژههای کلیدی باید در برگیرنده کلمات و اصطلاحات مهم پژوهش بوده و از 3 تا 6 واژه باشند. بهتر است از اصطلاحات موجود در عنوان مقاله به عنوان واژههای کلیدی استفاده نشود. واژههای کلیدی بایستی بر اساس حروف الفبای مرتب شوند.
چکیده انگلیسی: باید ترجمه کامل چکیده فارسی و به صورت مبسوط (extended abstract) و در پایان مقاله بعد از منابع با فاصله خطوط یک لحاظ گردد و شامل: Title: Times New Romans Font 12 Bold (Center) Introduction; Materials and methods; Results; Conclusion
Introduction: Times New Roman (font size: 8)
Materials and methods: Times New Roman (font size: 8)
Results: Times New Roman (font size: 8)
Conclusion: Times New Roman (font size: 8)
Keywords: Times New Roman (font size: 8)
مقدمه: در این بخش، ضمن شرح مختصری درباره موضوع پژوهش و همچنین تبیین دقیق فرضیات پژوهش، به اندازه کافی به منابع پژوهشهای اجرا شده قبلی اشاره میشود و در انتهای مقدمه، اهداف پژوهش به صورت کاملاً روشن بیان میشوند.
مواد و روشها: این بخش شامل شرح کامل و دقیق مواد و روشهای مورد استفاده، نوع طرح به کار رفته، روشهای نمونهگیری و تجزیه آماری دادهها میباشد. در ضمن، مواد و روشهای جدید و ابداعی باید به صورت گویا و قابل تکرار تشریح شوند و در صورت اقتباس از روشهای دیگران، فقط به ارائه اصول و ذکر منابع اکتفا شود.
نتایج و بحث: یافتهها باید در قالب متن، جداول و نمودارها به خوبی نمایش داده شود. در این قسمت نتایج حاصل از تحقیقات و آزمایشهای انجامشده و بحث بر روی آنها با تأکید بر یافتههای جدید و مقایسه نتایج با پژوهشهای قبلی انجام و در پایان نتیجهگیری و جمعبندی نهایی و توصیههای کاربردی آنها خواهد آمد. مطالب مطرح شده در متن، جداول و نمودارها نباید تکراری باشد. درضمن برای تنظیم جدول، شکل یا معادله به صورت زیر عمل شود:
سپاسگزاری: در صورت لزوم از سازمانها و افرادی که به نحوی در انجام پژوهش مؤثر بودهاند، تقدیر به عمل آید.
منابع مورد استفاده: منابع و مآخذ تا حد امکان بر اساس شیوهنامه استنادی هاروارد و با نگاهی به مآخذ مقالات شماره جاری تنظیم گردد.
چگونگی استناد منابع در متن مقاله:
لازم است به کلیه منابعی که در نوشتن مقاله از آنها استفاده شده است، استناد شود. نحوه ارجاع به منابع در متن بهصورت اسم نویسنده(گان) و تاریخ انتشار منبع باشد. حتیالامکان منابع در انتهای جمله و در پرانتز ارائه شوند، مانند (Mohammadi, 2017). برای جداسازی منابع در انتهای جمله از ";" استفاده شود مانند (Smith, 1999; Smith & Samuel, 2009; Desiderio et al., 2019). اسامی فارسی نیز باید به لاتین و سال شمسی به میلادی برگردان شوند.
تنظیم منابع:
منابع میبایست حداکثر 30 مورد بوده و لازم است تمام منابع به زبان انگلیسی و به ترتیب حروف الفبا ارائه شوند. فهرست منابع باید شامل منابعی باشد که در متن ذکر شده و انتشار یافتهاند و نیز شامل منابعی میشوند که برای چاپ پذیرفته شدهاند. مکاتبات شخصی و یا تحقیقات چاپ نشده فقط در متن مقاله قابل ذکر میباشند. در مورد منابعی که بصورت آنلاین چاپ شدهاند و فاقد شماره جلد و یا صفحه میباشند، ذکر شناسه دیجیتال ضروری است. کلیه منابع مورد استفاده اعم از فارسی و لاتین در پایان مقاله به زبان انگلیسی برگردانده و به ترتیب حروف الفبای نامخانوادگی اولین نگارنده و در صورت لزوم، نگارندگان بعدی مرتب شوند. در نوشتن منابع، ابتدا نامخانوادگی و سپس حرف اول نام تمامی نگارندگان نوشته شود. منابع با نام مکرر، از سال انتشار قدیم با اولویت به ترتیب یک نگارنده، دو نگارنده و چند نگارنده و در صورت لزوم با در نظر گرفتن نامخانوادگی نگارندگان دوم به بعد از قدیم به جدید مرتب شوند. منابع با نام نگارندگان و سال انتشار یکسان با حروف a، b، c و ... پس از عدد سال در پرانتز از هم متمایز شوند. چنانچه مقالات منفرد و مشترک در یک سال از یک نگارنده ارائه شود، نخست مقالات منفرد و سپس مقالههای مشترک به ترتیب حروف الفبای نام نگارندگان بعدی مرتب شوند. در انتهای منابع فارسی عبارت (In Persian) در داخل پرانتز قید شود. ذکر منابع بینام و غیرقابل دسترسی مجاز نمیباشد. روز و ماه بازخوانی یک سند در منابع الکترونیکی که صرفاً در تارنماها موجودند، باید در تنظیم آن سند قید گردد، مانند: Retrieved June 10. نام مجلات علمی باید به صورت کامل ذکر شوند. در پایان هر منبع نیز کتاب، مجله، رساله و... باید در داخل پرانتز به صورت انگلیسی و به صورت پر رنگ آورده شود. در مورد مقالاتی که به زبان فارسی هستند ترجمه شخصی قابل قبول نمیباشد و میتوانید با مراجعه به نسخه الکترونیکی مقاله در پایگاه مجله مورد نظر مراجعه شود و در آخر آن ها عبارت [In Persian] ذکر شود.
در مورد مرجعی که نویسنده آن مشخص نیست به جای نام نگارنده از "Anonymous" برای منابع انگلیسی و (بی نام) برای منابع فارسی استفاده شود.
چنانچه منبع ترجمه شده باشد، در فهرست منابع باید نخست نام نویسنده(گان) کتاب اصلی، عنوان مشخصات آن (به زبان انگلیسی) و سپس نام مترجم (مترجمان) ذکر شود.
چگونگی تنظیم منابع در نمونه مثالهای زیر ارائه شده است:
1- مجلات علمی:
Desiderio, F., Zarei, L., Licciardello, S., Cheghamirza, K., Farshadfar, E., Virzi, N., Sciacca, F., Bagnaresi, P., Battaglia, R., Guerra, D., Palumbo, M., Cattivelli, L., & Mazzucotelli, E. 2019. Genomic regions from an iranian landrace increase kernel size in durum wheat. Frontier in Plant Science, 10, 448-468. https://doi.org/10.3389/fpls.2019.00448
Federer WT. 1961. Augmented designs with one-way elimination of heterogeneity. Biometrics, 17, 447-473. https://doi.org/10.2307/2527837
Diniz, R., & De Oliveira, E. 2019. Genetic parameters, path analysis and indirect selection of agronomic traits of cassava germplasm. Anais da Academia Brasileira de Ciências, 91 (3), 1-11. http://dx.doi.org/10.1590/0001-3765201920180387
Burd, J. D., Burton, R. L., & Webster, J. A. 1993. Evaluation of Russian wheat aphid (Homoptera: Aphididae) damage on resistant and susceptible hosts with comparisons of damage ratings to quantitative plant measurements. Journal of Economic Entomology, 86, 974–980. https://doi.org/10.1093/jee/86.3.974
2- مجلات الکترونیکی:
Eshaghi, S.M.R., Ebrahimi, P., & Zand, B. 2013. Investigation of quantitative and qualitative characteristics of silage corn genotypes in Varamin region. Electronic Journal of Crop Production, 5 (4),19-38. Retrieved Feburary 20, 2013. http://www.magiran.com/magtoc.asp? mgID=5543&number=20. [In Persian]
3- کتاب غیر ویراسته:
Primrose, S.B. & Old, R.W. 2001. Principles of gene manipulation (6th ed.). Blackwell Science Ltd.
4- مقاله یا یک فصل از کتاب ویراسته:
Steel, R. G. D., Torrie, J. H., & Dickey, D. A. 1997. Principles and procedures of statistics, a biometrical approach. (3rd ed.). New York: McGraw-Hill.
5- سند یا گزارش اینترنتی:
Food and Agriculture Organization. 2008. Statistics: FAOSTAT agriculture. Retrieved June 10, 2010. from http://fao.org/crop/statistics.
6- رساله ارشد یا دکتری:
Zarei, L. 2013. Mapping QTLs related to drought tolerance in durum wheat (Triticum turgidum var durum). Razi University, 213p.
7- همایشها:
Wilkinson, D. (Ed.). 1993. Proceedings of the 49th Annual Corn and Sorghum Industry Research Conference. Washington, DC: American Seed Trade Association.
فرم تعهد نویسندگان: برای دریافت آن اینجا کلیک کنید.
فرم تعارض منافع: برای دریافت آن اینجا کلیک کنید.